בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה ניכרת במספר הרכבים החשמליים שעולים על הכביש. אלה נוסעים, כידוע, לאחר טעינה שמתבצעת בחניית הבניין. מדריך זה עולה לאתר כדי לתת מענה עבור אנשים שמתגוררים בבתים משותפים. הישארו כאן ותגלו מה עליכם לעשות, כדי להתקין את עמדת הטעינה בחניה המשותפת.
הקדמה – המורכבות שבהתקנה מסוג זה
הרשת מלאה במדריכים שמציגים את אופן ההתקנה המהיר (במיוחד) שמתבצע עבור אנשים שיש ברשותם חניה פרטית שרשומה על שמם בטאבו. שכן, זהו הליך פשוט שמצריך החלטה של בעל הרכב בלבד. התקנה של עמדת טעינה בחניה משותפת, לעומת זאת, מצריכה התנהלות אחרת. שכן, הדבר מחייב בירור מול דיירי הבניין. שכן, אלה צריכים לתת את הסכמתם בכל הנוגע להתקנת העמדה באחת מהחניות. בעלי רכבים שקיבלו את האישור המיוחל מדיירי הבניין, יכולים ליישם את השלבים שיוצגו בהמשך.
שלב ראשון: תכירו את סוגי החיבור האפשריים
עליכם להכיר תחילה את 2 סוגי החיבורים שקיימים כיום בשוק. הראשון, מאפשר חיבור לארון החשמלי הפרטי שלכם, בעוד השני יצריך חיבור לארון החשמל המשותף של הבניין. בחרנו להקדיש לנושא פסקה שלמה, היות והוא מחייב מחשבה מעמיקה. שכן, בחירה באפשרות השנייה תחייב קבלת אישור מוועד הבית והתקנה של מונה חשמל נפרד, שיאפשר לעקוב אחר צריכת החשמל של עמדת הטעינה. נמליץ לפנות לנציג מטעם חברת בוסט פוינט, היות וזו בקיאה בהתקנות אלה.
שלב שני: סיור מקדים במקום
יצירת קשר עם חברה שמתמחה בתחום, תאפשר לבדוק שאתם עומדים ב – 3 תנאים בסיסיים:
- הספק חשמלי תואם לעמדת טעינה
- ניתן להתקין מונה נפרד
- יש באפשרותכם להתקין את העמדה ולשמור על הרכוש המשותף (קירות, ריצוף וכו')
שיחה עם נציג מטעמה, תוביל לתיאום סיור מקדים במקום. רק לאחריו ניתן יהיה לבצע התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית משותף.
שלב שלישי: ההתקנה
החשמלאי שיבצע את הסיור המקדים בחנייה של הבית המשותף עתיד למסור לידיכם תאריך ושעה שבהם תתבצע ההתקנה. במהלכה, יתבצע חיבור של העמדה עצמה למיקום הנבחר ולאחר מכן, מתיחת כבל מארון החשמל המתאים. חשוב לקחת בחשבון שהדבר יצריך לעיתים ביצוע של התאמות נוספות. מדובר לצורך הדוגמא בחציבה בריצוף, תוספת של כבל וכו'.
מילים אחרונות לסיום
התקנה של עמדת טעינה חשמלית לרכב בבית משותף מצריכה היכרות עם 3 שלבים שהובאו כאן בהרחבה. כעת ברור לכם שתצטרכו להכיר תחילה במורכבות שבהתקנה מסוג זה. רק לאחר שתעשו זאת, תוכלו לבחון את סוגי החיבור האפשריים, לבקש את אישורם של הדיירים, לתאם סיור מקדים ובסופו של דבר לבצע את ההתקנה שתוביל להטענה של הרכב. נאחל שתעברו את ההליך על הצד הטוב ביותר, כדי שתוכלו ליהנות מעמדת טעינה זמינה במקום מגוריכם.